Kort omtale om de vigtigste druer - rul nedad i vinduet for at læse | ||
SYRAH Den giver en dybfarvet og langsomt modnende vin, med betydeligt garvesyreindhold og med en distinkt bouquet, krydret, solbæragtig aroma og en koncentreret frugtsmag. Den bliver bedst i den nordlige del af Rhôneområdet (Indgår in den røde Hermitage), men giver rygrad og stil til vine fra det sydlige Rhône (fx Châteauneuf du pape). |
||
GRENACHE Meget produktiv, men alligevel en drue af god kvalitet, som anvendes meget i det sydlige Rhône-område. Indgår i Châteauneuf du pape og i den berømte Tavel Rosé. Har tendens til at blive overmoden, hvilket giver høj alkoholprocent og lav syrlighed. Den giver en varm vin med stor krop og god frugt. |
||
VIOGNIER Hører blandt de sjældne druer, som man kun finder i den nordlige del af Rhône-dalen og lidt i den sydlige. Giver fantastisk duftende vine med god tæthed i smagen. |
||
MOURVEDRE En sent modnende sort, som giver mørke vine med fast struktur og en kærkommen syrlighed. Den er en nødvendighed i Châteauneuf du pape, hvor den giver statur og lagringsevne til de "fede" Grenache-vine. |
||
CARIGNAN Den mest plantede drue i Syd-Frankrig. Den giver mørke, intense vine med en vis bitterhed og finesse. |
||
BOURBOULENC En hvid drue som giver fine, aromatiske vine med lav syrlighed. Vine indeholdende Bourboulenc-druen iltes hurtigt, og bør derfor drikkes unge. |
||
UGNI BLANC Denne drue dyrkes viden om i det sydlige Frankrig og giver store mængder af en ukompliceret vin med en tiltalende duft og syrlighed. (I Charente destilleres den til cognac) |
||
CINSAULT En af de bedste rødvinsdruer, der giver en fast vin, fuld af krop; en dybfarvet vin med speciel karakter i god klasse. Skønt druen vinificeres alene, spiller den en vigtig rolle i de bedre Côtes du Rhône rødvine. |
||
ET LILLE RESUMÉ Grenache giver alkoholprocent. Syrah giver garvesyre og farve. Cinsault giver krop Carignan giver mængde Mourvedre giver struktur |