Kort omtale om de vigtigste druer - rul nedad i vinduet for at læse
 

SYRAH

Den giver en dybfarvet og langsomt modnende vin, med betydeligt garvesyreindhold og med en distinkt bouquet, krydret, solbæragtig aroma og en koncentreret frugtsmag.

Den bliver bedst i den nordlige del af Rhôneområdet (Indgår in den røde Hermitage), men giver rygrad og stil til vine fra det sydlige Rhône (fx Châteauneuf du pape).

     

GRENACHE

Meget produktiv, men alligevel en drue af god kvalitet, som anvendes meget i det sydlige Rhône-område. Indgår i Châteauneuf du pape og i den berømte Tavel Rosé. Har tendens til at blive overmoden, hvilket giver høj alkoholprocent og lav syrlighed. Den giver en varm vin med stor krop og god frugt.

     

VIOGNIER

Hører blandt de sjældne druer, som man kun finder i den nordlige del af Rhône-dalen og lidt i den sydlige. Giver fantastisk duftende vine med god tæthed i smagen.

 

MOURVEDRE

En sent modnende sort, som giver mørke vine med fast struktur og en kærkommen syrlighed. Den er en nødvendighed i Châteauneuf du pape, hvor den giver statur og lagringsevne til de "fede" Grenache-vine.

 

CARIGNAN

Den mest plantede drue i Syd-Frankrig. Den giver mørke, intense vine med en vis bitterhed og finesse.

 

BOURBOULENC

En hvid drue som giver fine, aromatiske vine med lav syrlighed. Vine indeholdende Bourboulenc-druen iltes hurtigt, og bør derfor drikkes unge.

 

UGNI BLANC

Denne drue dyrkes viden om i det sydlige Frankrig og giver store mængder af en ukompliceret vin med en tiltalende duft og syrlighed.

(I Charente destilleres den til cognac)

 

CINSAULT

En af de bedste rødvinsdruer, der giver en fast vin, fuld af krop; en dybfarvet vin med speciel karakter i god klasse.

Skønt druen vinificeres alene, spiller den en vigtig rolle i de bedre Côtes du Rhône rødvine.

 

ET LILLE RESUMÉ

Grenache giver alkoholprocent.

Syrah giver garvesyre og farve.

Cinsault giver krop

Carignan giver mængde

Mourvedre giver struktur