Det er ingen hemmelighed at fremstilling af vin også er kemi.

Man ved, at gæring og varme har stor betydning for fremstilling af vin.

Flash-dentente-teknikken, som anvendes mere og mere, resulterer i, at vinen får et dybere rød farve end ved den Agammeldags@ produktionsmetode, og at denne farve holder i mange år. Vinen undgår den brunfarvning, man ofte finder hos ældre vine, og resultatet er, at alle aromaer fra druerne bliver i vinen.

Teknikken består i, at man tager ca. 60 % af den saft, man får efter presningen og varmer det op til 70°. Man hælder så de nye, pressede druer, som er ca. 20° varme  (skaller og saft), i et lufttomt kar, hvor de to substanser blandes.

I de ca 45 minutter, som processen varer (gæring), sker der en kemisk proces. Molekulerne brydes og frigiver garvesyre. Ved herefter gradevis at køle det hele til ca 35°, opnår man, at der igangsættes en ny kemisk proces, som resulterer i, at molekylerne påny brydes og denne gang frigiver aromaer. Resultatet bliver, at vinen får en dybrød farve som holder meget længere end vin fremstillet efter de traditionelle processer.