Det er ingen
hemmelighed at fremstilling af vin også er kemi.
Man ved, at gæring
og varme har stor betydning for fremstilling af vin.
Flash-dentente-teknikken,
som anvendes mere og mere, resulterer i, at vinen får et dybere rød
farve end ved den Agammeldags@ produktionsmetode, og at denne farve
holder i mange år. Vinen undgår den brunfarvning, man ofte finder
hos ældre vine, og resultatet er, at alle aromaer fra druerne bliver
i vinen.
Teknikken består i,
at man tager ca. 60 % af den saft, man får efter presningen og
varmer det op til 70°. Man hælder så de nye, pressede druer, som er
ca. 20° varme (skaller og saft), i et lufttomt kar, hvor de to
substanser blandes.
I de ca 45 minutter,
som processen varer (gæring), sker der en kemisk proces. Molekulerne
brydes og frigiver garvesyre. Ved herefter gradevis at køle det hele
til ca 35°, opnår man, at der igangsættes en ny kemisk proces, som
resulterer i, at molekylerne påny brydes og denne gang frigiver
aromaer. Resultatet bliver, at vinen får en dybrød farve som holder
meget længere end vin fremstillet efter de traditionelle processer.