Til forsiden

Til forrige side

 

 

 

 

BIB er en særlig emballage som er fremstillet af et specielt materiale udviklet til astraunauters brug, når de rejser rundt i rumfærger. Dunkene fyldes under vacuum med en speciel maskine.

Selve materialet, folie (ikke plastic), er udviklet, så det tåler syreholdig væske.

Derfor kan vin med stor sikkerhed lagres i dette materiale.

 

Vinfirmaerne garanterer 6 måneders holdbarhed - som minimum, hvis dunken ikke åbnes, men står beholderen køligt og mørkt, kan vinen holde endnu længere.

Når man har brudt forseglingen og er begyndt at tappe fra beholderen, så er holdbarheden ca. 3 måneder,  forudsat at beholderen altid ligger vandret, når man tapper. Hvis den holdes skråt, så risikerer man, at der kommer luft gennem tuden og ind i beholderen, og så er fidusen væk !.

 

Altså: BIBs skal altid ligge vandret !!!.

 

De vrac-vine som ikke leveres i BIB, men i almindelige plasticdunke, skal enten drikkes forholdsvis hurtigt, efter at dunken er åbnet, eller de skal umiddelbart hældes på flasker. Selvom de almindelige plasticdunke ikke åbnes, og selvom de står mørkt og køligt, er vinens holdbarhed normalt begrænset, så det anbefales ikke at gemme vin i sådanne dunke mere end højst en måned efter at de er udleveret fra vores cave.